Wykonanie
Parę dni mnie tu nie było..tydzień temu w niedzielę przyszykowałam kilka wpisów na automatyczne opublikowanie...jakbym wyczuła ,że będzie awaria sprzętu.. Przez te kilka dni nazbierało się sporo przepisów..Były pączki,
chleb, kotlety,
bitki,
sałatka , surówki,
ryba , babka ziemniaczana, ciasto itp..i sama nie wiem od czego zacząć..no to może od
kawy..którą dostałam w ramach współpracy z Najlepszymi
przyprawami świata ..Oprócz
kawy dostałam również sporo przypraw, ale o nich w następnych postach..Najlepsze
przyprawy świata mają w swoje ofercie
kawę ..ale jaką? ..zieloną...ja pierwszy raz o takiej słyszałam i pierwszy raz taką piłam..A Wy ?
Kawa zielona jest dostępna w ziarenkach i mielona...ja otrzymałam
kawę mieloną .
Kawa zielona jest całkiem inna niż
kawa czarna..tzn..pachnie i smakuje inaczej niż
kawa czarna..no i jest oczywiście zielona..a nie czarna..
Kawa ta zapakowana jest w papierową torebkę, a na niej jest etykieta z właściwościami i zastosowaniem
kawy..
Kawa zawiera kwas chlorogenowy i kofeinę przyśpieszając tym samym spalaniem tłuszczy[ cellulitu].Dzięki systematycznemu spożywaniu możemy zmniejszyć zawartość
tkanki tłuszczowej w organizmie o około 15-30% ..wspomaga także w oczyszczaniu organizmu z toksyn..Gdzieś w necie wyczytałam , żeby
kawę zalać
wodą o temperaturze około 90 stopni i parzyć przez 10 minut.Po odcedzeniu zielona
kawa jest gotowa do spożycia.Zaleca się spożywanie
kawy 3
razy dziennie 10 minut przed posiłkiem.
Tak wygląda "osad "[to co jest na dnie szklanki po zaparzeniu] z
kawy zielonej ..całkiem inny niż z
kawy czarnej..
Polecam...warto spróbować takiej
kawy o właściwościach odchudzających...i nie tylko ..Kilka słów o zielonej
kawie cytuję ze strony :
Kawa kojarzy nam się z ciemnobrązowymi, lub czarnymi ziarnami. Czym, natomiast, jest zielona kawa?To nic innego jak zebrane ziarna
kawy, niepoddane procesowi przepalania. Skład chemiczny jest, więc, taki sam, jak w przypadku czarnej
kawy. Skąd, więc przekonanie o właściwościach odchudzających zielonej kawy?To zawartość kwasu chlorogenowego, który stanowi ponad 10% zawartości w filiżance
kawy, powoduje szybszą przemianę materii i spalanie
tkanki tłuszczowej. W tradycyjnej
kawie nie ma tego kwasu, ponieważ proces wypalania powoduje jego utratę.Kwas chlorogenowy ma silne działanie utleniające, prowadzące do zmniejszenia przyswajania
cukrów w organizmie i przyśpieszenia metabolizmu.Zielona
kawa pomaga w straceniu zbędnych kilogramów, ponieważ wspomaga przemianę materii. Nie można, jednak, zapominać, że jest „tylko” suplementem diety i nie zastąpi zdrowego odżywiania się i zrównoważonej diety. Efekty picia zielonej
kawy są widoczne, kiedy dołączymy do tego aktywność fizyczną i zdrowe odżywianie się.Zielona
kawa, oprócz właściwości odchudzających, ma też inne, pozytywne właściwości:Wpływa pozytywnie na pracę umysłuPomaga w koncentracji i w zachowaniu jasności umysłuZmniejsza poziom
cukru we
krwiPicie zielonej
kawy nie powoduje efektów ubocznychJoe Vinson- chemik z Uniwersytetu w Scranton w Pensywalii zbadał działanie zielonej
kawy. Podawał pewną ilość
kawy szesnastu osobom z nadwagą, w wieku 20-30 lat. Badania trwały 8 tygodni i, w tym czasie, przeciętny uczestnik badania stracił 8 kg.Na podsumowanie badań chemik stwierdził, że:Połknięcie kilku kapsułek ekstraktu dziennie, przy zachowaniu niskotłuszczowej zdrowej diety i regularnych ćwiczeniach, jest bezpiecznym, efektywnym i niedrogim sposobem na zrzucenie kilogramów.