Wykonanie
Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy ..i trza to jakoś uczcić...Smakowita Pajda zaskoczyła mnie swoim smakiem, zapachem..i postanowiłam zrobić ..pizzę a może q uiche ..Według przepisu znalezionego w jakiejś starej książeczce [ ja troszkę przepis zmieniłam] była to pizza na kruchym spodzie.....ciasto z dodatkiem smalczyku było pyszne, kruche, pachnące...

1,5 szkl.
mąki12 dkg smalczyku Smakowita Pajda1
jajko1 łyżka kwaśnej
śmietanysólsos
currydowolne dodatki
kiełbasacebulaogórek korniszonpaprykapomidorser żółtyMąkę posiekać ze smalczykiem ,
śmietaną , jakiem i
solą.Zagnieść ciasto .Płaską formę na tartę wysmarować
masłem , wylepić
ciastem, nakłuć widelcem.Zrumienić w gorącym piekarniku.Posmarować sosem
curry, wyłożyć dodatki [
kiełbasę podsmażyć razem z
cebulką, dodać
pomidor,
ogórek i
paprykę], posypać
żółtym serem i zapiec.




Przepis dodaję do konkursu Smakowita Pajda to kulinarna frajda! . którego sponsorem jest producent smalczyku roślinnego Smakowita pajda ZT Kruszwica S.A.