Wykonanie
Przepis na sekrecik znalazłam w gazetce Najlepsze ciasta, ale później okazało się , że jest i necie np. tutaj. ..ciasto jest bardzo łatwe do zrobienia..i jest smaczne...według mnie można dać więcej
jabłek i np.pokrojonych w większą kostkę lub cieńsze plaserki.

1 szkl.
mąki1 szkl.
cukru1 szkl.
maku1
margaryna Kasia4
jajka3
jabłka2-3 łyżki
płatków migdałowych1 łyżeczka
proszku do pieczenia Wodzisławszczypta
soliMargarynę utrzeć z
cukrem dodając po 1
jajku .Następnie dodać
mąkę wymieszaną z proszkiem dopieczenia i
mak i razem utrzeć.Przełożyć do tortownicy.Obrane i pokrojone w ćwiartki
jabłka ułożyć na wierzchu ciasta .Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 40-50 minut,na 10 minut przed końcem pieczenia posypać
płatkami .Po ostudzeniu posypać
cukrem pudrem.




