ßßß Cookit - przepis na Schabowy po parysku

Schabowy po parysku

nazwa

Wykonanie

Proszek do pieczenia nie zawsze musi być dodatkiem do ciasta....ale może być tez dodatkiem do panierki do kotletów schabowych..takie schabowe są ciut inne niż tradycyjne..ja robiłam z polędwiczki wieprzowej, ale można użyć również schabu lub karkówki.Przepis ze starych karteluszek z przepisami..chyba z jakiejś gazety..
polędwiczka wieprzowa
1 jajko
4 łyżki mąki
woda
szczypta proszku do pieczenia Wodzisław
sól, pieprz, wegeta
Polędwiczki pokroić na plastry i lekko rozbić .Mąkę wymieszać z jakiem , przyprawami i wodą.Wody dodać tyle , aby powstało ciasto konsystencji gęstej śmietany.Mięso maczać w przygotowanym cieście i smażyć na rumiano z obu stron.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/09/1472-schabowy-po-parysku.html