Wykonanie

Akcja Gofrownia już zakończona..wybór gofrów jest dość spory..a ja na początek skorzystałam z przepisu Karoliny ..zamieniłam
mąkę pełnoziarnistą na
mąkę tortową i zamiast
masła orzechowego [ nie miałam] dałam krem
orzechowy..gofry wyszły pyszne..zdążyłam zrobić tylko takie oto jedno zdjęcie..1,5 szkl.
mąki2
jajka1,5 szkl.
wody mineralnej (może być gazowana)2 łyżki
masła orzechowego [ krem
orzechowy]płaska łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soliopcjonalnie 2 łyżki
cukruBiałka ubić z
solą na sztywną pianę. Do drugiej miski wsypać
mąkę,
żółtka,
cukier,
wodę, proszek oraz masło/krem
orzechowy. Wszystko wymieszać, dodać ubitą pianę z
białek.Delikatnie połączyć obie masy. Smażyć w rozgrzanej gofrownicy, a po upieczeniu układać na kratce z piekarnika lub stawiać pionowo np. opierając o szklankę, aby odparowały, po tym zabiegu będą chrupiące .