Wykonanie
![](/Data/Images/mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com\2012_slash_01_slash_483-pasteles-cocoa/l/1486677920.JPG)
Pasteles cocoa- to bardzo mięciutkie i smaczne babeczki ..Przepis z kuchni kolumbijskiej, znaleziony w książce Ciasta i desery. Przepis cytuję z książki , a w nawiasach moje zmiany.30 dkg
cukru [ można dać mniej]3
jajka10 dkg
masła30 dkg
mąki7 dkg
kakao [ dałam ciut mniej]3 łyżeczki
proszku do pieczenia200 ml
mleka1 łyżeczka
aromatu waniliowegoForemki do pieczenia babeczek wysmarować
masłem i oprószyć
mąką [piekłam w silikonowych foremkach i niczym nie smarowałam]. Ucierać
masło z
cukrem do białości, stopniowo dodając
jajka.Przesiać
mąkę,
kakao i
proszek do pieczenia.Dodawać na przemian z
mlekiem do utartego
masła, nie przerywając ucierania.Wlać
aromat waniliowy i dokładnie wymieszać.Ciasto nakładać do 2/3 wysokości foremek.Piec w temp.190 stopni około 20 minut.Babeczki można polukrować lub posypać
cukrem pudrem.
![](/Data/Images/mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com\2012_slash_01_slash_483-pasteles-cocoa/l/1350326184.JPG)
Przepis dodaję do akcji Ciasta świata.