Wykonanie
Twaróg w lodówce..termin ważności do spożycia - zostało tylko dwa dni..a chętnych do zjedzenia nie ma..poszperałam trochę i w książce Ciasta i desery znalazłam przepis z kuchni francuskiej- półfrancuskie poduszeczki..
25 dkg
margaryny20 dkg miękkiego , półtłustego
twarogu50 dkg
mąkiszczypta
soli1
żółtko3-4 łyżki
cukru1 łyżeczka
wodyMargarynę utrzeć z
twarogiem na gładką masę.Następnie dodać przesianą
mąkę, szczyptę
soli i wyrobić gładkie ciasto.Owinąć w folię, włożyć do lodówki na 12 godzin.Ciasto rozwałkować na podsypanej
mąką stolnicy.Radełkiem wykroić kwadraty.Posmarować je
żółtkiem roztrzepanym z
wodą.Piec 15 -20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.