Wykonanie
            
Przepis na tą 
fasolkę znalazłam w internecie , ale nie pamiętam gdzie..Zapisałam składniki i sposób przygotowania, a z jakiego bloga zapomniałam ..1 kg 
fasolki szparagowej20 dag 
cebuli30 dag 
marchwi70 dag 
pomidorówniepełna szklanka 
oleju3 łyżeczki 
soli2 łyżeczki 
cukru2 łyżeczki 
octupieprz do smaku
Fasolkę ugotować około 20 min prawie do miękkości i pokroić na małe kawałki,
cebulę pokroić w grubszą kostkę i usmażyć na 
oleju,dodać 
marchew -wcześniej zetrzeć na tarce o grubych oczkach.To chwilę poddusić.....
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w dość dużą kostkę,dać do garnka,do 
pomidorów dodać 
sól,
cukier i 
ocet...chwilę pogotować.Wszystko razem połączyć,włożyć do słoików i zapasteryzować jednego dnia 15 minut i drugiego dla pewności jeszcze 10 minut.Przepis dodaję do Akcji 
przetwory 2011.