Wykonanie
Mam dziś trochę wolnego czasu , więc tak sobie pomyślałam , że wstawię kilka przepisów na
przetwory..Zdjęcia
przetworów są prawdę mówiąc z zeszłego roku , ale w tym roku na pewno będzie powtórka...Te ogóreczki są pyszne -polecam...5 kg
ogórków2 łyżki
solizalewa:1kg
cukru0,5 litra
octu1,5 szklanki
wodyprzyprawy na jeden słoiczek (wielkość ok.400g):15
rodzynek10 ziarenek
pieprzuząbek
czosnkukoper-nasionka
Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki [ najlepsze są małe
ogórki], posolić i odstawić na 2 godziny, po tym czasie odsączyć.Składniki na zalewę zagotować.Do słoiczków powkładać
przyprawy i upychać dość ciasno
ogórki, zalać zalewą, pasteryzować ok.5 minut.Przepis dodaję do Akcji
przetwory 2011.