Wykonanie

Zrazy nadziewane
kapustą pekińską, bardzo smaczne...1/2 kg
schabu lub
polędwicysólpieprzbułka tarta do panierki2-3
jajka1 mała
kapusta pekińskasólpieprz1/2 łyżeczki
chrzanu ze słoiczka1 łyżka gęstej
śmietanyolej do smażenia
Schab pokroić na plastry, cienko rozbić.Posolić, posypać
pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.
Kapustę pekińską cienko pokroić, lekko posolić, posypać
pieprzem.Dodać
chrzan i
śmietanę, wymieszać.Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w
bułce tartej i w roztrzepanym
jajku.Smażyć na złoty kolor na
oleju, na małym ogniu( układamy zwinięciem do
spodu) przekręcając kilka
razy żeby się dosmażyły.