ßßß Cookit - przepis na Zrazy nadziewane kapustą pekińską

Zrazy nadziewane kapustą pekińską

nazwa

Wykonanie

Zrazy nadziewane kapustą pekińską, bardzo smaczne...
1/2 kg schabu lub polędwicy
sól
pieprz
bułka tarta do panierki
2-3 jajka
1 mała kapusta pekińska
sól
pieprz
1/2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
1 łyżka gęstej śmietany
olej do smażenia
Schab pokroić na plastry, cienko rozbić.Posolić, posypać pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.Kapustę pekińską cienko pokroić, lekko posolić, posypać pieprzem.Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać.Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w bułce tartej i w roztrzepanym jajku.Smażyć na złoty kolor na oleju, na małym ogniu( układamy zwinięciem do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/05/zrazy.html