ßßß Cookit - przepis na Serek topiony [ domowy]

Serek topiony [ domowy]

nazwa

Wykonanie

Przepis znalazłam w jakiejś gazecie i musiałam wypróbować.. Drugim razem jak będę robić dodam więcej masła, [mój serek był strasznie gęsty i można było kroić nożem], albo przełożę do innego pojemnika , aby można było do wyjąć i kroić w plastry..
2 kostki twarogu
2 żółtka
2 łyżki masła
1 łyżeczka sody
sól do smaku
cebula
Twaróg, sodę i sól wymieszać razem i odstawić na
godzinkę. W tym czasie na maśle podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulkę[ można dodać paprykę].Gdy cebula zmięknie dodać twaróg i dokładnie wymieszać . Następnie dodać żółtka i podgrzewać na wolnym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji.Tak przygotowany serek przelać do pojemniczka i zostawić do ostygnięcia .
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/05/serek-topiony-domowy.html