ßßß Cookit - przepis na KOTLETY Z POLĘDWICY PODWÓJNIE PANIEROWANE

KOTLETY Z POLĘDWICY PODWÓJNIE PANIEROWANE

nazwa

Wykonanie

Kiedyś przy schabie, który kupiłam na kotlety był ładny kawałek polędwicy, jednak za mały, żeby zrobić z niej jakieś osobne danie. Postanowiłam więc zrobić z niego kotleciki, a żeby je uatrakcyjnić, opanierowałam je podwójnie, zyskując smakowitą chrupiącą panierkę.
kawałek polędwicy
jajko
tarta bułka
majeranek
sól, pieprz do smaku
Polędwiczke pokroiłam na dość grube plastry, które dokładnie rozbiłam. Posypałam solą, pieprzem i majerankiem , zostawiłam tak w lodówce na kilkanaście minut.
Potem maczałam je w rozbitym jajku, tatrej bułce, potem jeszcze raz w jajku i bułce i smażyłam na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron.
Wyszły pyszne i chrupiące i stanowiły dodatkowy bonus do zwykłych kotletów schabowych. Smacznego !
Źródło:http://grazynagotuje.pl/poledwiczki-podwojnie-panierowane