Wykonanie

Słyszałam o tych ogórkach już od kilku lat, próbowałam u rodziny i znajomych, w końcu postanowiłam zrobić je sama. Przepis dostałam od siostry. Lubię
curry, więc słodko-kwaśny smak
ogórków z wyraźną nutą
curry odpowiada mi a i domownikom smakuje. Podaję więc przepis:
ogórkilitr
wodyszklanka
octu1/3 szklanki
cukru3 łyżeczki
soli3 łyżeczki
przyprawy curryliście
seleragorczycacebulaZagotować
wodę z
octem, rozpuścić w niej
sól,
cukier i
curry. Wystudzić.
Ogórki pokroić wzdłuż. Na dno wyparzonych słoików układać po liściu
selera, kilka ziaren
gorczycy i plaster
cebuli. Ułożyć ciasno
ogórki i zalać zalewą. Pasteryzować około 5 minut.Smacznego!

Kiedy około tydzień temu prezentowałam
pomidor- czajnik, spotkałam się z sugestiami, że może to nie czajnik… Nie wiem, z czym się co poniektórym skojarzył, ale ten, który kupiłam dzisiaj kojarzy się jednoznacznie 😉