Wykonanie
Prawie zapomniałam o suszonych pomidorach, które robiłam pracowicie pod koniec lata… Dziś te z zalewy
oliwnej wylądowały w kotletach
z piersi kurczaka, w towarzystwie
żóltego sera, kolorowej
papryki i
pora. Takie noworoczne kotlety z bogatym wnętrzem, usmażone na patelni grillowej.4
filety z kurczaka4 plastry
żółtego serapo 4 paski żółtej i
czerwonej papryki4 paski
pora4
suszone pomidory z zalewy
sól,
pieprzpapryka słodka,
zioła prowansalskietrochę
oliwyKotlety rozbiłam , posypałam
przyprawami.
Paprykę i
pora poddusiłam trochę na
oliwie. Na połowie każdego kotleta położyłam plaser
żółtego sera, paski
papryki i
pora, kawałki
suszonych pomidorów z zalewy. Złożyłam każdy na pół i smażyłam na posmarowanej cienko
oliwą patelni grillowej, smażyłam po kilka minut z obu stron.Takie kotlety z bogatym wnętrzem okazały się bardzo pyszne. Smak
suszonych pomidorów pięknie harmonizował z podsmażonymi warzywami i
serem .Smacznego !