ßßß
Miałam zamiar sama nazbierać kurek w lesie, ale znalazlam tylko puste miejsca z rozgarniętą ściółką,pozostawione przez zawodowych zbieraczy. Kupiłam więc od jednego z nich pojemnik kurek na targu.Postanowiłam zrobić danie klasyczne – jajecznicę z kurkami ma masełku. Może jeszcze uda mi się nazbierać, wtedy zrobię coś bardziej wymyślnego…ok. 500 g kurek2-3 łyżki masła i trochę oliwy8 jajek4 łyżki nieukwaszonej śmietanysól, pieprz świeżo zmielony2 łyżki posiekanego koperkuKurki dokładnie wypłukałam, większe pokroiłam na pół. Wrzuciłam na patelnię z rozgrzanym masłem i oliwą, smażyłam około 10 minut, odparowałam i wrzuciłam jajka rozmącone ze śmietaną oraz przyprawami.Klasyka i to jaka pyszna ! Smacznego !