Wykonanie

Miałam zamiar sama nazbierać
kurek w lesie, ale znalazlam tylko puste miejsca z rozgarniętą ściółką,pozostawione przez zawodowych zbieraczy. Kupiłam więc od jednego z nich pojemnik
kurek na targu.Postanowiłam zrobić danie klasyczne – jajecznicę z
kurkami ma masełku. Może jeszcze uda mi się nazbierać, wtedy zrobię coś bardziej wymyślnego…ok. 500 g
kurek2-3 łyżki
masła i trochę
oliwy8
jajek4 łyżki nieukwaszonej
śmietanysól,
pieprz świeżo zmielony2 łyżki posiekanego
koperkuKurki dokładnie wypłukałam, większe pokroiłam na pół. Wrzuciłam na patelnię z rozgrzanym
masłem i
oliwą, smażyłam około 10 minut, odparowałam i wrzuciłam
jajka rozmącone ze
śmietaną oraz
przyprawami.Klasyka i to jaka pyszna ! Smacznego !