Wykonanie

Postanowiłam wypróbować moje tegoroczne
suszone pomidory. Część z nich jest w zalewie z
oliwy z
przyprawami i pięknie pachnie. Ten aromat udzielił się roladkom z
piersi indyka, które robiłam ostatnio na obiad. Do tego przypasował mi
serek pleśniowy , a wędzoną
papryką i kolorowym, świeżo zmielonym
pieprzem wszystko przyprawiłam.3 plastry
mięsa z
piersi indyka6
suszonych pomidorów z zalewy6 plastrów
serka pleśniowegosól ziołowa,
pieprz kolorowy,
papryka słodka i wędzonałyżka
oliwy od
suszonych pomidorówtrochę
oleju do smażenia
Mięso lekko rozbiłam, posypałam
przyprawami,
skropiłam oliwą i wstawiłam do lodówki na pół godziny, żeby się trochę zamarynowało, bo z natury jest dość suche.
Potem na każdy plaster kładłam wzdłuż
suszone pomidory i kawałki
serka, zawijałam ciasne roladki. Kładłam je złączeniem do dołu ( nie rozwiną się wtedy) na rozgrzaną i posmarowaną cienko
olejem patelnię grillową. Smażyłam po kilka minut z każdej strony.Wyszły pyszne i aromatyczne, zjedliśmy je w towarzystwie pieczonych z
ziołami ziemniaczków i
sałaty z
pomidorami w
winegrecie. A że u mnie śnieg jeszcze nie pada, mogłam je sfotografować na powietrzu w jesiennym słońcu.Smacznego !