Wykonanie
Gorące tosty z
jarmużowym pesto i
cheddar na śniadanie. Oszalałam na punkcie tego pesto i jadam je prawie codziennie. Dzisiaj wyskrobałam resztki ze słoika i postanowiłam upiec tosty. Wbrew tradycji użyłam
chleba na zakwasie ale oczywiście można użyć kromki
tostowego chleba . Uwielbiam takie gorące i pożywne śniadania! Jeśli lubicie tosty na słodko to polecam tosty z nutellą .

Składniki: na 2 tosty2 kromki
chleba na zakwasie, u mnie z tego przepisu2 łyżki pesto z
jarmużu2 plasterki
cheddar na tosty

Posmaruj kromki
chleba pesto, przykryj
serem i złóż. Zapiecz tosty w opiekaczu lub na grillowej patelni. Gotowe tosty przekrój na pół.Polecane przepisyFrancuskie tosty ale jakie!Francuskie tosty z kokosowymi wiórkamiZapiekana kanapka z focaccia z
szynką i
cukiniąGorące kanapki bolognese
Sałatka z
kurczaka i
awokado