ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoogórki 9 sztukczosnek 3 ząbkikoper 2 sztukchrzan w korzeniu 50 gramówpieprz według uznaniaziele angielskie 5 sztuksól według uznaniawoda 2 szklanekWykonanie:Należy ogórki umyć, dokładnie pod bieżącą letnią wodą, (najlepiej wyszorować szczoteczką)Warzywa ściśle układać pionowo w naczyniu. Jako pierwsze w słoiku umieścić: pokrojony czosnek ,wypłukany w wodzie koper, obrany ze skórki chrzan , a także ziele angielskie i pieprz. Zalać gorącą wodą i łyżeczką soli kamiennej. Zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. Pasteryzować przez około 15-20 minut w temperaturze 90 stopni C.Uwagi:Procedura podana jest na 1 litr wody.Poleca się stosować zasady 1 litr wody na 1 łyżkę soli kamiennej.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: