Wykonanie
            Można je jeść w nieskończoność, mają niezwykle kremową konsystencję. Są niesamowicie 
czekoladowe, z jej kawałkami i dużą ilością 
wanilii. Podawajcie je w 
waflowym rożku, wysokich szklankach, pucharkach lub puśćcie 
wodze fantazji i zróbcie to według własnej inwencji. Jeżeli macie ochotę, dodajcie do nich swoje ulubione dodatki smakowe- 
cynamon, 
płatki chilli, 
przyprawę do pierniczków, skórki 
cytrusów i co tylko przyjdzie Wam do głowy! ;) Jeśli nie przepadacie za 
czekoladą koniecznie spróbujcie ich w wersji niebiańskiej 
śmietanki lub całkiej innej, malinowej !



250 g 
serka mascarpone200 g kremówki100 g 
gorzkiej czekolady50 g 
mlecznej czekoladyziarenka z 1/2 
laski waniliiszczypta 
soli Mascarpone
Mascarpone ubić na gładką masę ze z kremówką, 
wanilią i 
solą. 
Czekoladę rozpuścić w kąpieli 
wodnej (część można posiekać). Masę 
czekoladową dodać do śmietankowej, szybko zmiksować i przełożyć do plastikowego pojemnika, przykryć folią spożywczą. Mrozić 2- 4 godziny. Smacznego!