Wykonanie
Można je jeść w nieskończoność, mają niezwykle kremową konsystencję. Są niesamowicie
czekoladowe, z jej kawałkami i dużą ilością
wanilii. Podawajcie je w
waflowym rożku, wysokich szklankach, pucharkach lub puśćcie
wodze fantazji i zróbcie to według własnej inwencji. Jeżeli macie ochotę, dodajcie do nich swoje ulubione dodatki smakowe-
cynamon,
płatki chilli,
przyprawę do pierniczków, skórki
cytrusów i co tylko przyjdzie Wam do głowy! ;) Jeśli nie przepadacie za
czekoladą koniecznie spróbujcie ich w wersji niebiańskiej
śmietanki lub całkiej innej, malinowej !



250 g
serka mascarpone200 g kremówki100 g
gorzkiej czekolady50 g
mlecznej czekoladyziarenka z 1/2
laski waniliiszczypta
soli
Mascarpone ubić na gładką masę ze z kremówką,
wanilią i
solą.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej (część można posiekać). Masę
czekoladową dodać do śmietankowej, szybko zmiksować i przełożyć do plastikowego pojemnika, przykryć folią spożywczą. Mrozić 2- 4 godziny. Smacznego!