Wykonanie
Wracamy do Święta Duchów... tym razem mam dla Was słodkie kosteczki ;). Bez wątpienia jest przy tym deserze trochę "ciapania i
babrania" jeśli używamy zwykłej
czekolady zamiast takiej cukierniczej. Mimo to, myślę że jest to fajna zabawa w kuchni i bez wątpienia można zaprosić do niej dzieci;). A od siebie
powiem, że paluszki obtoczone
czekoladą smakują naprawdę wybornie.
(inspiracja)Składniki:paluszki (najlepiej z małą ilością
soli)pianki marshmallows (najlepiej w wersji mini)
biała czekoladaPrzygotowanie:Pianki marshmallows wycinamy tak, aby imitowały panewkę stawową (najlepiej z jednej strony pianki wyciąć trójkącik). Następnie pianki nabijamy na paluszki po obu stronach i obtaczamy w białej
czekoladzie rozpuszczonej w kąpieli
wodnej. Gotowe kosteczki odstawiamy do zastygnięcia na arkuszu folii aluminiowej. Smacznego!