Wykonanie
Drugie w moim dorobku
czekoladki, tylko bez nadzienia. Bardzo smaczne, proste w wykonaniu i ślicznie się prezentują. Idealne na podarunek :) Przepis z tej stronki.
Składniki :170 g
mlecznej czekolady90 g
białej czekoladyMleczną czekoladę rozpuszczamy w kapieli
wodnej. Do silikonowych foremek ( mogą to być dowolne kształty ) nakładamy około 5ml ( odmierzałam małymi miarkami )
mlecznej czekolady. Wstawamy do lodówki. Czekamy aż zastygnie. Gdy
czekolada stężeje, tą samą metodą co wczesniej czyli w kapieli
wodnej rozpuszczamy
białą czekoladę. Nakładamy jej około 3ml. Z powrotem do lodówki w celu zastygnięcia. Na koniec znowu rozpuszczamy
mleczną i uzupełniamy foremki do końca. Wstawiamy do lodówki. Gdy dobrze sie zastygnie a najlepiej na drugi dzień, delikatnie wyjmujemy
czekoladki z foremek.Smacznego :)