Wykonanie
            Jakiś czas temu 
pisałam, że jesień sprzyja zakopaniu się pod kocem z 
kubkiem herbaty, i oglądaniu filmów. Praktycznie codziennie robimy sobie seans filmowy lub serialowy. Zwykłe 
chipsy już jakiś czas temu przestały nas bawić, więc szukam coraz to nowych przekąsek idealnych do chrupania podczas oglądania. Zwykle staram się, żeby to były zdrowe przekąski. Z moich ulubionych wymienię tylko 
chipsy z 
jarmużu lub pieczona 
ciecierzyca z 
przyprawami . Mój M. natomiast uwielbia popcorn. I nawet zakupił maszynę do robienia popcornu, która bardzo ułatwia nam życie. Pomyślałam, że tym razem, zrobię coś mniej zdrowego. Chociaż 
gorzka czekolada jest okej i poprawia samopoczucie więc właściwie powinnam napisać, że to samo zdrowie:D Połączyłam dwie 
czekolady, karmelową i gorzką, głównie dla efektu wizualnego, ale spokojnie możecie użyć jednego rodzaju ulubionej 
czekolady. Pysznie, pysznie...

Składniki:tabliczka 
gorzkiej czekolady dobrej jakościtabliczka 
białej czekolady (lub karmelowej)popcornszczypta 
soliWykonywanie:Przygotuj popcorn z 
ziaren kukurydzy lub użyj takiego z paczki. Każdą z 
czekolad rozpuść w kąpieli 
wodnej. Na garnek z 
wodą ustaw miskę, wrzuć do niej 
czekoladę. Para 
wodna rozpuści 
czekoladę. Gdy obie 
czekolady będą rozpuszczone, przelej je na papier do pieczenia warstwami tworząc nieregularne kształty. Ja użyłam obręczy metalowych, ale można po prostu rozprowadzić je na papierze. Popcorn posyp odrobina 
soli i wrzuć na 
czekoladę. Odstaw do przestygnięcia. Następnie pokrój na kawałki.Smacznego!