ßßß

PRZEPIS:Składniki:2 bakłażany2 piersi z kurczaka1 marchew2 cebule0,5 filiżanki kaszy jaglanej2 jaja2 łyżki nasion siemieniasól i czosnek
1. Kaszę gotujemy w 1 filiżance wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
2. Mięso mielimy, jak widać ja użyłam blendera, ale ważne, aby wcześniej pokroić mięso w kostkę. Do zmielonego mięsa dodajemy sól, czosnek (ilość wedle uznania) i siemię.
3. Bakłażana kroimy na pół i wydrążamy miąższ, który kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli. Podsmażamy.
4. Dodajemy mięso do cebuli i bakłażana, lekko podsmażamy.
5. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy kaszę, mięso i jaja. Wszystko dokładnie mieszamy i nadziewamy bakłażany.


6. Farszu wyszło dużo, dlatego resztę włożyłam do foremek i zapiekłam razem z bakłażanami.7. Wszystko wkładamy do nagrzanego piekarnika w 200 st.C na około 20 minut
...i GOTOWE !!! SMACZNEGO :)