Wykonanie

Pochwała prostoty ;)
Kasza jaglana z duszoną
cebulą i
marchewką, a do tego
jajko sadzone. I trochę ulubionych
kiełków - u nas akurat były
brokuła, ale mogą też być
rzodkiewki czy lucerny, albo jeszcze inne dowolne.
Jajko oczywiście od "szczęśliwych" kur! :)Przepis bez konkretnych ilości - wszystko zależy ile osób chcemy nakarmić, jak bardzo są one głodne, jak bardzo lubią
kaszę /jajka /kiełki /czosnek, itd...Składniki:
kasza jaglana, ugotowana w ilości dowolnej
marchew, starta na grubych oczkach
cebula, posiekana drobnojajko/a (w zależności od apetytu i ilości osób, dla których przygotowujemy potrawę)
olej kokosowy lub
masło sklarowane
czosnek, zmiażdżony (ilość w zależności od
czosnkowych upodobań)
Olej kokosowy lub
masło sklarowane rozpuszczam, duszę na nim
cebulę i
marchew (tak by
marchew pozostała al dente - taka nam najbardziej odpowiada), dodaję
czosnek, a po chwili
kaszę. Podgrzewam i przekładam na talerze; przyozdabiam
kiełkami.W tzw. międzyczasie smażę
jajka, które układam obok
kaszy.