ßßß
PRZEPIS:SKŁADNIKI:3 dojrzałe banany2 jaja200 g czekolady0,5 szklanki mleka roślinnego170 g mąki bezglutenowej4 łyżki oleju2 łyżeczki proszku do pieczenia4-6 łyżek syropu z agawy (opcjonalnie)
1. 100 g c zekolady kroimy w drobne kawałki, a kolejne 100 g topimy dodając mleko roślinne
2 . Oddzielamy białko od żółtek i ubijamy na sztywna pianę
3. Banany, żółtka, olej, syrop z agawy i rozpuszczoną czekoladę miksujemy na gładką masę
4. Do czekoladowej masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
5. Dodajemy pianę i lekko mieszamy
6 . Masę wykładamy do foremek, posypując pokrojona czekoladąWstawiamy do nagrzanego piekarnika 180st. C na 20 minut
.....i GOTOWE !!!
