ßßß Cookit - przepis na Babeczki bananowo-czekoladowe (Glutenfree)

Babeczki bananowo-czekoladowe (Glutenfree)

nazwa

Wykonanie

Tak mnie dzisiaj naszło na zrobienie czegoś słodkiego dla mojego męża...no dla mnie też oczywiście :) Zatem mam dla Was kolejną odsłonę bezglutenowych babeczek czekoladowych :)
PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
3 dojrzałe banany
2 jaja
200 g czekolady
0,5 szklanki mleka roślinnego
170 g mąki bezglutenowej
4 łyżki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4-6 łyżek syropu z agawy (opcjonalnie)
1. 100 g c zekolady kroimy w drobne kawałki, a kolejne 100 g topimy dodając mleko roślinne
2 . Oddzielamy białko od żółtek i ubijamy na sztywna pianę
3. Banany, żółtka, olej, syrop z agawy i rozpuszczoną czekoladę miksujemy na gładką masę
4. Do czekoladowej masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
5. Dodajemy pianę i lekko mieszamy
6 . Masę wykładamy do foremek, posypując pokrojona czekoladą
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180st. C na 20 minut
.....i GOTOWE !!!
Źródło:http://dietetycznienacodzien.blogspot.com/2015/02/babeczki-bananowo-czekoladowe-glutenfree.html