ßßß
 
            
         PRZEPIS:Składniki:350g mąki ryżowej + do podsypywania250g mąki ziemniaczanej350 ml ciepłej wody40 g drożdży1 łyżka oleju1 łyżeczka soliulubione dodatki do pizzy (my dodaliśmy: piersi z kurczaka, cebulę, oliwki, paprykę, papryczkę chilli, pieczarki-warto wcześniej podsmażyć, aby pozbyć się nadmiaru wody, vegeser, przecier paprykowo-warzywny)
PRZEPIS:Składniki:350g mąki ryżowej + do podsypywania250g mąki ziemniaczanej350 ml ciepłej wody40 g drożdży1 łyżka oleju1 łyżeczka soliulubione dodatki do pizzy (my dodaliśmy: piersi z kurczaka, cebulę, oliwki, paprykę, papryczkę chilli, pieczarki-warto wcześniej podsmażyć, aby pozbyć się nadmiaru wody, vegeser, przecier paprykowo-warzywny)

 1. Drożdże kruszymy do miski, dodajemy około 50 ml wody, 1 łyżkę mąki ryżowej. Mieszamy i odstawiamy zaczyn na 15 minut w ciepłe miejsce.
1. Drożdże kruszymy do miski, dodajemy około 50 ml wody, 1 łyżkę mąki ryżowej. Mieszamy i odstawiamy zaczyn na 15 minut w ciepłe miejsce.
 2. Do zaczynu dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy podsypując mąką, aż do uzyskania takie konsystencji jak na zdjęciu. Ciasto się nie klei, ma elastyczną konsystencję. Odstawiamy na co najmniej 60 minut w ciepłe miejsce, aż do wyrośnięcia. Ciasto powinno zwiększyć 2 razy swoją objętość.
2. Do zaczynu dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy podsypując mąką, aż do uzyskania takie konsystencji jak na zdjęciu. Ciasto się nie klei, ma elastyczną konsystencję. Odstawiamy na co najmniej 60 minut w ciepłe miejsce, aż do wyrośnięcia. Ciasto powinno zwiększyć 2 razy swoją objętość.
 3. Wykładamy na blachę i układamy ulubione dodatki. Pieczemy około 20 minut w 180 st.C bez termoobiegu
3. Wykładamy na blachę i układamy ulubione dodatki. Pieczemy około 20 minut w 180 st.C bez termoobiegu





 ...I GOTOWE !!!
...I GOTOWE !!!