ßßß
PRZEPIS:Składniki:400 g sera tofu250 ml mleczka kokosowego3 łyżeczki żelatyny lub agar0,5 szklanki soku z pomarańczy (można zastąpić z cytryny)3-4 łyżki cukru trzcinowego opcjonalnie miód lub inny środek słodzący np. stewiacukier lub syrop waniliowy lub pasty wanioliowej200 g daktylii200 g migdałówowoce do ozdoby, ja użyłam malin (póki jeszcze są;))
1. Migdały i daktyle mielimy w blenderze dzbanowym i wykładamy na spód blachy/formy, ugniatając dokładnie palcami.
2. Mleczko gotujemy z dodatkiem żelatyny
3. Pozostałe składniki wrzucamy do blendera, dolewamy mleczka z agarem i wszystko miksujemy na gładką masę.
4. Wylewamy do formy. Odstawiamy na około 15 minut, aby trochę zastygło. Po czym układamy owoce.
5. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
...i GOTOWE !!!