Wykonanie
Dzisiaj DZIEŃ CHŁOPCA, więc nie mogło zabraknąć niespodzianki dla mojego "Chłopca". Było pysznie i niespodzianka się udała :)Dziękuję za inspirację "Jadłonomia", link tutaj .

PRZEPIS:Składniki:400 g
sera tofu250 ml
mleczka kokosowego3 łyżeczki
żelatyny lub agar0,5 szklanki soku z
pomarańczy (można zastąpić z
cytryny)3-4 łyżki
cukru trzcinowego opcjonalnie
miód lub inny środek słodzący np.
stewiacukier lub
syrop waniliowy lub pasty wanioliowej200 g
daktylii200 g
migdałówowoce do ozdoby, ja użyłam
malin (
póki jeszcze są;))

1.
Migdały i
daktyle mielimy w blenderze dzbanowym i wykładamy na spód blachy/formy, ugniatając dokładnie palcami.


2. Mleczko gotujemy z dodatkiem
żelatyny
3. Pozostałe składniki wrzucamy do blendera, dolewamy mleczka z agarem i wszystko miksujemy na gładką masę.

4. Wylewamy do formy. Odstawiamy na około 15 minut, aby trochę zastygło. Po czym układamy
owoce.

5. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.

...i GOTOWE !!!
