ßßß

PRZEPIS:SKŁADNIKI:200g gorzkiej czekolady, ja wybrałam z z 85% kakao1 pomarańcza5 jajek3 łyżki miodu, ja użyłam wielokwiatowegoszczypta soli
1. Oddzielamy żółtka od białek
2. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej
3. Dodajemy miód
4. Do żółtek dodajemy sok z pomarańczy i startą skórkę. Dokładnie mieszamy.
5. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli
6 . Czekoladę mieszamy z żółtkami
7 . Dodajemy do masy czekoladowej pianę z białek, dokładnie mieszając

8. Ciasto wylewamy do foremek i pieczemy w 200st. C przez 10 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 st.C i pieczemy jeszcze przez 15 minut.
Może polać dodatkowo czekoladą, ja użyłam tej samej co do babeczek czyli 85% kako :)