Wykonanie
Przepis na szybką i prostą surówkę z
pora, którą możesz wzbogacić swój obiad. Nieskomplikowana w składniki, a tym samym bardzo tania.Składniki :1-2
pory1-1,5
jabłka winnego½ łyżki
majonezu lub 1 łyżka
jogurtu naturalnego lub
śmietanysól i
pieprz do smaku
Pora dokładnie myjemy pod bieżącą
wodą, aby pozbyć się ewentualnych drobinek piasku czy też ziemi.Następnie siekamy go w pół-plasterki (jak jest
młody to zahaczając również o część zieloną) i parzymy wrzątkiem na sicie.
Jabłko obieramy ze skórki, pozbywamy się też gniazda nasiennego i ścieramy je na tarce o grubych oczkach.Doprawiamy
pieprzem i
solą według uznania.Na koniec całość mieszamy razem z odrobiną
majonezu,
śmietany czy taż
jogurtu naturalnego.Wstawiamy do lodówki by składniki się przegryzły.
BettySzczęśliwa mężatka i mama Zuzi. Gotuję, bo lubię! Mam nadzieję, że moje wpisy zainspirują cię do kuchennych eksperymentów. Zobacz również mój profil Beata Filak na Google+