ßßß
Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajka – oddzielamy żółtka od białek. Masło (lub margarynę) ucieramy razem z cukrem pudrem, następnie żółtkami i mlekiem. Dodajemy wcześniej przygotowaną mąkę, razem mieszamy, dodajemy kandyzowane owoce. Ubijamy na sztywno pianę z białek, dodajemy do reszty – delikatnie mieszamy.Nakładamy do foremek wyłożonych papierem (ewentualnie smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą 😛 ). Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku (do 150’C) przez około 30-40 minut. Patyczkiem sprawdzamy w trakcie czy są już gotowe.
Jak ostygną wyciągamy z foremek. Ja dodatkowo wszystkie obrałam z papierków, by nikt przez przypadek nie zaczął ich konsumować 😉
Nie polewamy, niczym nie sypiemy – jemy!
