Wykonanie
magdallenamoja szkoła cierpliwości…Coś o mnie.GaleriaMożecie mnie znaleźć na Facebook`u : https://www.facebook.com/magdallenagotujeRSS26 mar
Przepis pochodzi z programu Nigelli Lawson.Składniki:2 puszki
gruszek w zalewie (lub kompot)125 g
mąki pszennej125 g
cukru (może być
cukier puder)25 g
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
sody oczyszczonej150 g
masła miękkiego2
jajka2 łyżeczki ekstraktu
waniliowegoWykonanie:Ustaw piekarnik na 220°C.
Gruszki odsącz z zalewy. Formę wysmaruj
masłem.
Gruszki ułóż w formie do zapiekania wypukłą stroną do góry. Składniki ciasta wymieszaj za pomocą miksera na jednolitą masę (jeśli wyda się za gęsta można dodać
syropu z
gruszek). Masę rozprowadź równomiernie na gruszkach. Piecz na dolnej półce ok.25-30 minut. Pokrój. Podawaj z sosem
czekoladowym lub
bitą śmietaną.SMACZNEGO !!!
Dodaj komentarz