ßßß
Przepis pochodzi z programu Nigelli Lawson.Składniki:2 puszki gruszek w zalewie (lub kompot)125 g mąki pszennej125 g cukru (może być cukier puder)25 g kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody oczyszczonej150 g masła miękkiego2 jajka2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Wykonanie:Ustaw piekarnik na 220°C. Gruszki odsącz z zalewy. Formę wysmaruj masłem. Gruszki ułóż w formie do zapiekania wypukłą stroną do góry. Składniki ciasta wymieszaj za pomocą miksera na jednolitą masę (jeśli wyda się za gęsta można dodać syropu z gruszek). Masę rozprowadź równomiernie na gruszkach. Piecz na dolnej półce ok.25-30 minut. Pokrój. Podawaj z sosem czekoladowym lub bitą śmietaną.SMACZNEGO !!!
Dodaj komentarz