Składniki:500 g pieczarek1 cebula2 łyżki masłasól, pieprz15 dag sera żółtego1 jajkoDodatkowo:jajko do panierkibułka tartaWykonanie:Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cienkie naleśniki. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, obieramy cebulę i siekamy, wrzucamy na gorący tłuszcz i podsmażamy. Pieczarki kroimy na drobne kawałki i dodajemy na patelnię. Smażymy, aż cały płyn z pieczarek odparuje. Dodajemy rozbełtane jajko, aby cały farsz się zespolił. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, można dodać chili. Farsz układamy na naleśnikach, posypujemy startym serem, następnie zawijamy krokiety. Każdy krokiet moczymy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Krokiety z pieczarkami i żółtym serem smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.Ciasto na naleśniki:1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki mleka1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej1 jajko2 łyżki oliwy z oliwekszczypta soliWykonanie:Wszystkie składniki zmiksować i smażyć na rozgrzanej patelni.Obtaczamy zawinięte naleśniki z farszem w jajku i bułce tartej. Obsmażyć.SMACZNEGO !!!