ßßß
Składniki:200 g okrągłych biszkoptów o smaku waniliowym1 galaretka pomarańczowa1 galaretka truskawkowa1 galaretka agrestowaMasa twarogowa:250 g serka mascarpone300 g serka śmietankowego2 łyżeczki żelatyny100 g śmietanki kremówki 30%3 łyżki cukru pudruWykonanie:Przygotowujemy pomarańczową galaretkę, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wstawiamy ją do lodówki aby była lekko gęsta. W tortownicy układamy biszkopty, zalewamy pomarańczową, lekko gęstą galaretką i wstawiamy do lodówki aby stężała.Przygotowujemy masę twarogową. Żelatynę rozpuszczamy w 120 ml gorącej wody. Serek mascarpone łączymy razem z serkiem śmietankowym i cukrem. Miksujemy to wszystko na najwyższych obrotach aż powstanie gładka i jednolita masa. Przestudzoną żelatynę łączymy z 3 łyżkami masy twarogowej, a następnie dodajemy do pozostałej części masy. Śmietanę kremówkę ubijamy a następnie bardzo delikatnie i stopniowo dodajemy do masy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Gotową masę wykładamy do tortownicy na pomarańczową galaretkę. Wstawiamy do lodówki.Rozpuszczamy galaretki: truskawkową i agrestową. Truskawkową studzimy i wylewamy na masę twarogową, wstawiamy do lodówki aby stężała. Z agrestową robimy to samo. Gdy obje galaretki stężeją wyjmujemy je z lodówki. Agrestową rozdrabniamy na mniejsze kawałki i układamy na czerwonej.
Tak przygotowany sernik schładzamy jeszcze przez około 2 godziny w lodówce.