Składniki:1 kg ulubionej ryby morskiej½ cytryny½ pęczka koperku1 łyżeczka suszonej bazylii1 łyżeczka ziół prowansalskich1 łyżeczka przyprawy do ryb½ łyżeczki czosnku1 cebuladodatkowo: folia aluminiowaWykonanie:Rybę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki. Kawałki ryby skrapiamy sokiem z cytryny z obu stron, po czym oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy mieszankę ziół z bazylii, ziół prowansalskich, przyprawy do ryb i czosnku. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Nacieramy przyprawami kawałki ryb. Cebule kroimy drobno i obsypujemy nią ryby. Odstawiamy na około 30 minut do lodówki.Ucinamy tyle kawałków folii aluminiowej ile mamy ryb. Wielkość folii powinna być takiej wielkości, abyśmy mogli zawinąć rybę. Na środku każdego kawałka folii aluminiowej układamy rybę, posypujemy ją drobno posiekanym koperkiem, po czym zawijamy rybę. Należy pamiętać o krótszych bokach, które podwijamy pod spód aby sok z ryby podczas pieczenia nie wypłynął. Tak zawinięte ryby układamy na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut.Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.