ßßß
Składniki:1 filet podwójny z kurczaka2 jaja½ szklanki mąki1 szklanka bułki tartejprzyprawy: oregano, bazylia, przyprawa do kurczaka, pieprz, sól, Vegetaolej do smażeniaWykonanie:Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyjść ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnie rozbijamy mięso tłuczkiem owiniętym w folię. Łączymy ze sobą wszystkie przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie mięso z obu stron i odkładamy.Jaja wbijamy na talerz i roztrzepujemy. Mąkę i bułkę tartą również wykładamy na talerze. Mięso panierujemy w mące, jajku a następnie w bułce tartej.
Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się. Podajemy z ziemniakami i surówką.