ßßß Cookit - przepis na Sznycelki drobiowe

Sznycelki drobiowe

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 filet podwójny z kurczaka
2 jaja
½ szklanki mąki
1 szklanka bułki tartej
przyprawy: oregano, bazylia, przyprawa do kurczaka, pieprz, sól, Vegeta
olej do smażenia
Wykonanie:
Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyjść ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnie rozbijamy mięso tłuczkiem owiniętym w folię. Łączymy ze sobą wszystkie przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie mięso z obu stron i odkładamy.
Jaja wbijamy na talerz i roztrzepujemy. Mąkę i bułkę tartą również wykładamy na talerze. Mięso panierujemy w mące, jajku a następnie w bułce tartej.
Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Źródło:http://martawkuchni.blog.pl/2013/03/17/sznycelki-drobiowe