Wykonanie
Składniki:1 filet podwójny z
kurczaka2
jaja½ szklanki
mąki1 szklanka
bułki tartejprzyprawy:
oregano,
bazylia,
przyprawa do kurczaka,
pieprz,
sól,
Vegetaolej do smażeniaWykonanie:
Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyjść ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnie rozbijamy
mięso tłuczkiem owiniętym w folię. Łączymy ze sobą wszystkie
przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie
mięso z obu stron i odkładamy.
Jaja wbijamy na talerz i roztrzepujemy.
Mąkę i
bułkę tartą również wykładamy na talerze.
Mięso panierujemy w
mące,
jajku a następnie w
bułce tartej.
Tak przygotowane
mięso smażymy na rozgrzanym
oleju do momentu zarumienienia się. Podajemy z
ziemniakami i surówką.