ßßß
Czas przygotowania: 30 minSkładniki :2 torebki ryżu parabolicznegoopakowanie mrożonej mieszanki warzyw (jednej z takich, które zawierają brokuły, marchewkę, fasolę, ziemniaki, pora…)sok pomidorowy (lub koncentrat+ szklanka wody)sól, pieprz, wegeta, olej rzepakowyPrzygotowanie :Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu (najlepiej zaopatrzyć się w paraboliczny- nieposklejany o wiele lepiej wygląda na talerzu:)). Warzywa wyjmujemy z zamrażalnika i podduszamy je z przyprawami na patelni na niewielkiej ilości oleju. Gotowy ryż przekładamy do garnka, dodajemy warzywa i podduszamy jeszcze przez kilka minut. Gotowe!Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →