ßßß Cookit - przepis na Tanie danie, czyli ryż po studencku :)

Tanie danie, czyli ryż po studencku :)

nazwa

Wykonanie

Opublikowano 13 lipca 2013, autor: M.
Letnia sesja wreszcie się skończyła- czas na przypomnienie, czym w tym stresującym okresie najczęściej się posilałam- zawsze daniami szybkimi i mało skomplikowanymi, ale jednocześnie zdrowymi i dającymi energię niezbędną na nocne wkuwanie. Tym razem- ryż z warzywami. Danie całkiem proste, a efekt cieszy oko
Czas przygotowania: 30 min
Składniki :
2 torebki ryżu parabolicznego
opakowanie mrożonej mieszanki warzyw (jednej z takich, które zawierają brokuły, marchewkę, fasolę, ziemniaki, pora…)
sok pomidorowy (lub koncentrat+ szklanka wody)
sól, pieprz, wegeta, olej rzepakowy
Przygotowanie :
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu (najlepiej zaopatrzyć się w paraboliczny- nieposklejany o wiele lepiej wygląda na talerzu:)). Warzywa wyjmujemy z zamrażalnika i podduszamy je z przyprawami na patelni na niewielkiej ilości oleju. Gotowy ryż przekładamy do garnka, dodajemy warzywa i podduszamy jeszcze przez kilka minut. Gotowe!
Informacje o M.
Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)
Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →
Źródło:http://zielone-oko-w-rosole.blog.pl/2013/07/13/tanie-danie-czyli-ryz-po-studencku