Wykonanie
Opublikowano 13 lipca 2013, autor: M.Letnia sesja wreszcie się skończyła- czas na przypomnienie, czym w tym stresującym okresie najczęściej się posilałam- zawsze daniami szybkimi i mało skomplikowanymi, ale jednocześnie zdrowymi i dającymi energię niezbędną na nocne wkuwanie. Tym razem-
ryż z warzywami. Danie całkiem proste, a efekt cieszy oko
Czas przygotowania: 30 minSkładniki :2
torebki ryżu parabolicznegoopakowanie mrożonej
mieszanki warzyw (jednej z takich, które zawierają
brokuły,
marchewkę,
fasolę,
ziemniaki,
pora…)
sok pomidorowy (lub koncentrat+ szklanka
wody)
sól,
pieprz,
wegeta,
olej rzepakowyPrzygotowanie :
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu (najlepiej zaopatrzyć się w paraboliczny- nieposklejany o wiele lepiej wygląda na talerzu:)). Warzywa wyjmujemy z zamrażalnika i podduszamy je z
przyprawami na patelni na niewielkiej ilości
oleju. Gotowy
ryż przekładamy do garnka, dodajemy warzywa i podduszamy jeszcze przez kilka minut. Gotowe!Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →