Jajka jako przystawka może pojawić się przy każdej okazji na naszym stole. Farsz możemy również robić na różne sposoby. Dzisiaj polecam jajka faszerowane sosem tatarskim.SKŁADNIKI:5 ugotowanych na twardo jajekSos tatarski2 średnie ogórki kiszonemały słoik marynowanych grzybków1 cebula1 wiązka szczypiorku1 łyżka jogurtu naturalnego1 łyżka majonezu1 łyżeczka musztardyszczypta soli i 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzuWYKONANIE:Wszystkie składniki sosu siekamy na desce lub melakserze. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy .Jajka obieramy , kroimy na połowę, wyjmujemy żółtka, które dodajemy do sosu, jeszcze raz mieszając.Polówki białek nadziewamy sosem. Dekorujemy i gotowe.SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.