Wykonanie
Karkówka, którą dzisiaj proponuję jest pyszna , mięciutka i rozpływa się w ustach. Sposób na takie danie jest bardzo prosty.

SKŁADNIKI1/2 kg.
karkówki2 łyżki
sosu sojowegozioła typu
rozmaryn ,
tymianekpapryka słodka 1 łyżeczka1
jabłko kwaśnejedna
cebula- małaWYKONANIEZ
sosu sojowego,
ziół,
papryki robimy marynatę wkładamy pokrojoną na kawałki
karkówkę i zostawiamy na ok 2 godz. Patelnię rozgrzewamy, bez tłuszczu obsmażamy
mięso. Przekładamy do szerokiego garnka z
wodą ok. 1,5 szklanki. Przekrywamy i gotujemy na małym ogniu. Do tego dodajemy podduszoną
cebulkę.
Mięso trzymamy na lekkim ogniu ok 1 godz. Po tym czasie dodajemy pokrojone w ósemki
jabłko.
Doda ono wonności naszemu sosowi. z
jabłkiem gotujemy jeszcze ok 10 mni. Gotowe.
Karkówka powinna być mięciutka.


SMACZNEGO