ßßß
.Składniki:ok 2 kg. schabu1 kg. mięsa mielonego ( można różne np. drobiowo- wieprzowe)przyprawa do mięsa mielonego2 bułki suche2 jajkasól , pieprz2 ząbki czosnkuczerwony DelikattymianekWykonanie:Schab przekroić tak, by powstał płat. Najlepiej odkroić z góry jeden, potem ze środka drugi i na koniec trzeci. Rozłożyć i rozbić całość. Powstanie duży płat schabu. Przyprawić Delikatem, tymiankiem. Pozostawić na około godzinę.Mięso mielone połączyć z namoczoną bułką, jajkiem, dodać sól , pieprz, tymianek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Rozsmarować na schabie, zwinąć tak , jak roladę. Można wzmocnić sznurkiem do wędlin. Włożyć do worka na mięso. Piec ok 1, 5 godz. w temperaturze ok 200 st. C.
SMACZNEGO.