Wykonanie
No cóż nie
mogę się pochwalić, że sama zrobiłam tę roladę, ale na pewno powinnam zaprezentować kulinarne dzieło mojego
męża. Ta pyszna rolada powstała dziś. Wygląda wyśmienicie i tak też smakuje. Polecam!!!

.Składniki:ok 2 kg.
schabu1 kg.
mięsa mielonego ( można różne np. drobiowo- wieprzowe)
przyprawa do mięsa mielonego2
bułki suche2
jajkasól ,
pieprz2 ząbki
czosnkuczerwony Delikat
tymianekWykonanie:
Schab przekroić tak, by powstał płat. Najlepiej odkroić z góry jeden,
potem ze środka drugi i na koniec trzeci. Rozłożyć i rozbić całość. Powstanie duży płat
schabu. Przyprawić Delikatem,
tymiankiem. Pozostawić na około godzinę.
Mięso mielone połączyć z namoczoną
bułką,
jajkiem, dodać
sól ,
pieprz,
tymianek, przeciśnięty przez praskę
czosnek. Rozsmarować na schabie, zwinąć tak , jak roladę. Można wzmocnić sznurkiem do
wędlin. Włożyć do worka na
mięso. Piec ok 1, 5 godz. w temperaturze ok 200 st. C.

SMACZNEGO.