Opublikowano 30 marca 2014, autor: MartaByły już tosty zapiekane z jajkiem teraz przyszła pora na nieco inną wersję z bułką. Można też użyć bagietki.Polecam na rodzinne śniadanie wielkanocneskładniki :bułkaboczek pokrojony w kostkę, szynka czy co tam w lodówce mamyser żółty starty na tarceogórek konserwowy pokrojony w kostkęjajko Farmiobazylia suszonasłodka paprykaObrywamy trochę bułki z góry. Ugniatamy wnętrze, wkładamy boczek i ogórek, wbijamy jajko. Posypujemy żółtym serem, papryką i bazylią. Zapiekamy w piekarniku (najlepiej na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia) nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut w zależności czy wolimy jajko bardzo ścięte czy trochę płynne.Sprawdź te przepisy :Naleśniki zapiekane z farszem mięsno-warzywnym.Smażona kaszanka z jajkiem.Kiełbaski zapiekane w cieście naleśnikowym.