Wykonanie
Truskawków tera dużo, aż nie wiadomo co nimi robić. Nu, bo na surowo się przejedli, na słodko, ze
śmietano i
makaronem, znowuż do bimbru nie bardzawo pasujo. Trza było cósik inszego wypróbować, a że my lubim uchodzić za takich nu, estragawanckich, tośmy zaszaleli i
truskawki na słono podali, a co!

Składniki:kilka świeżych, dużych
truskawekmała główka
sałaty masłowejok. 50 g
sera z niebieską pleśnią, np. Lazurgarść
orzechów włoskichSos:1 łyżka
oliwy z oliwek1 łyżeczka
miodu1 łyżeczka
musztardy miodowej1 łyżeczka
octu balsamicznegoSól,
pieprzSposób przygotowania:Mieszamy wszystkie składniki sosu.
Sałatę niedbale rwiemy na mniejsze kawałki.
Truskawki kroimy na duże cząstki,
ser w kostkę. Łączymy
sałatę,
truskawki,
ser i pokruszone
orzechy. Zalewamy wszystko sosem, doprawiamy do smaku i bardzo delikatnie mieszamy.
