Wykonanie
Kończy się lato, czuć to w chłodne poranki i wieczory. Coraz częściej siadam wieczorem z
kubkiem gorącej
herbaty i się grzeje. Ostatnio nawet wyciągnęłam z szafy koc, tak jakoś zimno mi było. Idzie jesień i chociaż bardzo ją lubię, te kolory i liście pod nogami, to żal odchodzącego lata.Jestem osobą lubiącą ciepło i jak jest bardzo zimno to jest nieprzyjemnie. Ale każda
pora ma swoje wady i zalety.Korzystając jeszcze z dobrodziejstw lata kupiłam na ryneczku
borówki amerykańskie i
maliny i powstał na obiad
makaron z
owocami i
jogurtem, pyszne łatwe danie. Robi się je błyskawicznie. Takie danie robiłam także podczas pobytu nad morzem.Zapraszam do wypróbowania :-)Składniki:- 300 g
makaronu - u mnie świderki- duży
jogurt naturalny- 250 g
borówek amerykańskich- 250 g
malin-
cukier do smaku - ja dałam 2 łyżeczkiWykonanie:
Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie all dente, odcedzamy i przekładamy na talerze.
Jogurt przekładamy do miski lub głębokiego talerza, wsypujemy
cukier i część
owoców, kilka sztuk
malin i
borówek zostawiamy do dekoracji. Widelcem gnieciemy
owoce i mieszamy z
jogurtem i
cukrem, polewamy
makaron i posypujemy resztą
owoców.Smacznego :-)