Wykonanie
Składniki:0,5kg
mięsa mielonego wołowego1 opakowanie pierożków tortelini1 , 5 szklanki passaty pomidorowej2 ząbki
czosnku1 duża
cebulaprzyprawy:
sól,
pieprz,
oregano,
bazylia, szczypta
cukru,
chiliPrzygotowaniePierożki przygotować według przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroję w drobną kostkę,
czosnek przeciskam przez praskę. Na patelni rozgrzewam
olej, smażę najpierw
cebulę z
czosnkiem, po chwili dodaję
mięso mielone, które przyprawiam
solą, pierzem,
chili.. Następnie dodaję passatę
pomidorową,
oregano,
bazylię. Całość próbuje, doprawiam ewentualnie. Gotuję, aż sos osiągnie odpowiednią gęstość i odpowiedni smak. Dorzucam do sosu pierożki tortelini i mieszam razem. Można posypać startym,
żółtym serem.