Wykonanie
Dla mnie
banany i
czekolada to połączenie idealne. Przepis zaczerpnięty z bloga Takie tam pichcenie będzie często gościł w mojej kuchni. Naprawdę żałuję, że było ich tylko 12... Znikły prawie od razu po wyjęciu z piekarnika:) Polecam!



S kładniki:25dkg
mąki pszennej100ml
oleju2
jajka5 łyżek
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenie1 łyżeczka
cukru z prawdziwą
wanilią2 mocno dojrzałe
bananyszczypta
soli12 kostek
czekoladyPrzygotowanie
Banany obieram i rozgniatam widelcem. Przekładam do miski. Wbijam
jajka,
olej. Mieszam mikserem lub trzepaczką.W drugiej misce mieszam składniki suche:
mąkę,
proszek do pieczenie,
cukier i
cukier z
wanilią, szczyptę
soli. Wszystko razem mieszam i powoli wlewam masę jajeczną. Mieszam całość łyżką.Blachę na muffinki wykładam papilotkami. Wlewam łyżkę masy, układam kostkę
czekolady, przykrywam drugą łyżką masy.Muffiny wkładam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piekę przez 25 minut.To jest po prostu pyszne!SMACZNEGO!!!
