ßßß Cookit - przepis na Ragoût czyli gulasz po francusku

Ragoût czyli gulasz po francusku

nazwa

Wykonanie

Zainspirowana Smakami Francji, postanowiłam wykonać przepis z gazetki Biedronka. Trochę go zmodyfikowałam.
Oglądaliście już filmik? Poza ślimakami idealnie pokazuje to potrawy serwowane w rejonie Francji, gdzie mieszkam.
https://www.youtube.com/watch?v=GZ56VNh416w
Składniki:
0,5kg wołowiny
1 cebula
3 marchewki
1 puszka pomidorów
200ml bulionu
1- 2 ząbki czosnku
kilka gałązek świeżego tymianku
przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso smażę na oliwie. Przyprawiam solą i pieprzem. Gdy będzie lekko rumiane, dodaje cebulę pokrojoną w piórka i smażę jeszcze 10 minut. Następnie dodaje pomidory, bulion, czosnek, sól, pieprz oraz tymianek. Marchewkę obieram, kroję w plasterki i dodaje do gulaszu. Duszę na małym ogniu przez około 40- 50minut, aż mięsko będzie miękkie.
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/05/ragout-czyli-gulasz-po-francusku.html