Wykonanie
Zainspirowana
Smakami Francji, postanowiłam wykonać przepis z gazetki Biedronka. Trochę go zmodyfikowałam.Oglądaliście już filmik? Poza
ślimakami idealnie pokazuje to potrawy serwowane w rejonie Francji, gdzie mieszkam.https://www.youtube.com/watch?v=GZ56VNh416w


Składniki:0,5kg
wołowiny1
cebula3
marchewki1 puszka
pomidorów200ml
bulionu1- 2 ząbki
czosnkukilka gałązek świeżego
tymiankuprzyprawy:
sól,
pieprzPrzygotowanie
Mięso smażę na
oliwie. Przyprawiam
solą i
pieprzem. Gdy będzie lekko rumiane, dodaje
cebulę pokrojoną w piórka i smażę jeszcze 10 minut. Następnie dodaje
pomidory,
bulion,
czosnek,
sól,
pieprz oraz
tymianek.
Marchewkę obieram, kroję w plasterki i dodaje do gulaszu. Duszę na małym ogniu przez około 40- 50minut, aż
mięsko będzie miękkie.



