Wykonanie
Moje ulubione:) Szybki, pyszny obiad:)

Składniki:0,4 kg
mięsa mielonego0,2 kg
makaronu spaghettiprzyprawa do mięsa mielonegomała
cebula2 ząbki
czosnkuprzyprawy:
oregano,
bazylia,
pieprz ziołowy,
pieprz czarny,
sólpuszka
pomidorówstarty ser żółty (do posypania)Przygotowanie
Cebulę drobno siekam (można pokroić w kostkę lub zatrzeć na tarce), a
czosnek przecisnąć przez praskę. Smażyć na rozgrzanym
oleju, aż do zeszklenia, dodać
mięso wieprzowe i smażyć 8 minut. Podczas smażenia dodać
przyprawy:
oregano,
pieprze,
sól i puszkę
pomidorów (można zmiksować blenderem). Duszę na małym ogniu.
Makaron gotuje we wrzącej wodzie według przepisu na opakowaniu,
potem odcedzam (Nie łamię nigdy na mniejsze kawałki - po chwili sam zacznie mięknąć i sam się zatopi w wodzie).
Makaron układam na talerzu i polewam gęstym mięsnym sosem. Posypuje na wierzchu startym
żółtym serem.
