ßßß
Składniki:Ciasto naleśnikowe2 jajka200g mąki pszennej200ml wody200ml mleka1 łyżka cukruszczypta soli2 łyżki oleju do ciasta + olej do smażeniaFarsz30dkg mięsa mielonego3 łyżki kukurydzy3 łyżki czerwonej fasoli3 łyżki zielonego groszkułyżeczka słodkiej papryki3 łyżki koncentratu pomidorowegoPrzygotowaniePrzesiewam mąkę do miski, wbijam jajka, dodaje cukier, sól, olej, mleko i wodę. Miksuje ciasto do powstania gładkiej masy. Odstawiam na 30 minut. Patelnię rozgrzać z odrobiną oleju. Wlewać ciasto na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na rumiano.Przygotowuje farsz: smażę mięso, solę i duszę. Dodaje warzywa, paprykę w proszku, przecier pomidorowy, doprawiam do smaku, chwilę duszę.Gotowy farsz nakładam na naleśniku, zwijam w rulon i całość zapiekam.