Wykonanie
Są to moje ulubione naleśniki. Pewnie dlatego, że
mięso mielone,
sos pomidorowy i warzywa to dla mnie idealne połączenie.
Składniki:Ciasto naleśnikowe2
jajka200g
mąki pszennej200ml
wody200ml
mleka1 łyżka
cukruszczypta
soli2 łyżki
oleju do ciasta +
olej do smażeniaFarsz30dkg
mięsa mielonego3 łyżki
kukurydzy3 łyżki
czerwonej fasoli3 łyżki
zielonego groszkułyżeczka
słodkiej papryki3 łyżki
koncentratu pomidorowegoPrzygotowaniePrzesiewam
mąkę do miski, wbijam
jajka, dodaje
cukier,
sól,
olej,
mleko i
wodę. Miksuje ciasto do powstania gładkiej masy. Odstawiam na 30 minut. Patelnię rozgrzać z odrobiną
oleju. Wlewać ciasto na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na rumiano.Przygotowuje farsz: smażę
mięso,
solę i duszę. Dodaje warzywa,
paprykę w proszku,
przecier pomidorowy, doprawiam do smaku, chwilę duszę.Gotowy farsz nakładam na naleśniku, zwijam w rulon i całość zapiekam.