Wykonanie

Składniki:8 plastrów
schabu,0,8l
wody,2 łyżki
musztardy sarepskiej,
mąka pszenna,2 łyżeczki posiekanego
koperku,
sól,
pieprz,
olej.Przygotowanie:Plastrów
schabu nie rozbijać, posolić, popieprzyć i obtoczyć w
mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i
mięso z obydwu stron podsmażyć do zarumienienia. Następnie
mięso przełożyć do głębszej patelni i zalać
wodą. Przykryć pokrywką i dusić ok.,30min. na niewielkim ogniu. Po tym czasie dodać
musztardę, zamieszać i spróbować sos. W razie potrzeby dosolić i dopieprzyć. Przykryć i dusić do momentu aż
mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać od
spodu drewnianą
łopatką. Gdy
mięso jest już miękkie dodać
koperek, zamieszać i ściągnąć z ognia.

Smacznego!!!