ßßß Cookit - przepis na Schab w sosie musztardowo koperkowym

Schab w sosie musztardowo koperkowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
8 plastrów schabu,
0,8l wody,
2 łyżki musztardy sarepskiej,
mąka pszenna,
2 łyżeczki posiekanego koperku,
sól, pieprz,
olej.
Przygotowanie:
Plastrów schabu nie rozbijać, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i mięso z obydwu stron podsmażyć do zarumienienia. Następnie mięso przełożyć do głębszej patelni i zalać wodą. Przykryć pokrywką i dusić ok.,30min. na niewielkim ogniu. Po tym czasie dodać musztardę, zamieszać i spróbować sos. W razie potrzeby dosolić i dopieprzyć. Przykryć i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać od spodu drewnianą łopatką. Gdy mięso jest już miękkie dodać koperek, zamieszać i ściągnąć z ognia.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/03/schab-w-sosie-musztardowo-koperkowym.html