Wykonanie

Składniki (na 8 krokietów):Farsz:100g
kaszy gryczanej,350g
pieczarek,1
cebula,120g
suszonych pomidorów, odsączonych,60g
startego sera żółtego,
olej do smażenia.Ciasto:400gmąki pszennej,1
jajko,250ml
wody,400ml
mleka,
sól.Panierka:2
jajka,odrobina
mleka,
bułka tarta,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.Przygotowanie:Farsz:
Kaszę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dobrze odsączyć i ostudzić.
Pieczarki i
cebulę pokroić w kostkę i razem podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Posolić i popieprzyć.
Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki.Wszystkie składniki wymieszać razem z
serem żółtym. Doprawić do smaku.Ciasto :Wszystkie składniki na ciasto razem wymieszać (zmiksować). Usmażyć naleśniki.Krokiety:Naleśniki zawinąć razem z farszem ( sposób zawijania tak jak tu kliknij).
Jajka roztrzepać z odrobiną
mleka,
soli i
pieprzu.Zawinięte krokiety opanierować w
jajku i
bułce tartej. Posmażyć na rozgrzanym tłuszczu ,z obu stron, na złoty kolor.

Smacznego!!!