Wykonanie

Składniki:4
jajka, ugotowane na twardo, starte natarce jarzynowej, na dużych oczkach,100g
ryżu, ugotowanego w osolonej wodzie. odsączonego, ostudzonego,250g
rzodkiewki, startej na tarce, na dużych oczkach,2 puszki
tuńczyka w sosie własnym (2x185g), odsączonego (po odsączeniu 2x130g),puszka
kukurydzy, odsączonej,
majonez ( ilość według własnego smaku),pęczek
szczypiorku, pokrojonego,85g
startego sera żółtego,
sól,
pieprz.Przygotowanie:Wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać
sól i
pieprz do smaku.Jeżeli
sałatkę chcemy podać warstwowo, poniżej wymieniłam kolejno warstwy ( choć to można zmienić według własnego upodobania):
ryż,
sól,
pieprz,
majonez,
rzodkiewka,
tuńczyk,
majonez,
kukurydza ,
jajka,
sól,
pieprz,
ser żółty,
majonez,
szczypiorek.Robiąc
sałatkę warstwową nie mamy za bardzo przed podaniem, jak ją spróbować na smak. Dlatego radzę ostrożnie z ilością
soli.


Smacznego!!!